מתי ניתן לשלב מזון מוצק בתפריט ? |
משרד הבריאות הישראלי, כמו רבים ממקביליו בעולם, ממליץ לשלב מזון מוצק החל מגיל
חצי
שנה, כאשר הפעוט מסוגל לשבת עם תמיכה והוא מחזיק בעצמו את הראש והצוואר.
בגיל
הזה הפעוט, זקוק לתוספת מזונות מוצקים. תוספת של חלבון וברזל חיונית לקידום הגדילה. בנוסף, זה השלב בו הפעוטות מפתחים את יכולת הלעיסה
הבליעה,
חושי הריח והטעם.
בארה"ב ובאירופה ממליצים להתחיל עם דייסות המועשרות בברזל. קל להמיס אותם במים רתוחים או בחלב אם / פורמולה.
משרד הבריאות בארץ מאפשר כמה מזונות להתחיל איתם:
ירקות ופירות (יש הטוענים שכדאי להתחיל עם הירקות שהם פחות מתוקים בטענה כי יהיה קשה יותר להעביר את התינוק מפירות לירקות מבחינת הענות הפעוט.
בשר הודו, עוף ובקר
דייסות ודגנים בעדיפות לאלו שאינם מכילים גלוטן (=חלבון המצוי בחיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל) והמועשרות בברזל.
מזונות כמו מוצרי חלב (למעט חלב ניגר, אשר את חשיפתו יש לדחות לגיל שנה) וחלמון ביצה מומלץ לשלב מגיל 10 חודשים בלבד.
בכל מקרה ממליצה לשלב בהדרגה כל פעם מזון אחד, על מנת שאם, חלילה, תתפתח אלרגיה תוכלי לזהות בודאות ובמהירות ממה היא נובעת.
מצרפת לינק לאתר של משרד הבריאות העוסק בהזנת פעוטות. תוכלי להתרשם מהמלצותיהם
http://www.health.gov.il/public/baby/feed/index.htm
052-6211059